tiistai 29. huhtikuuta 2008

Lasista ja rautalangasta


Vähiin menee ennen kuin loppuu illat lasikurssilla. Eilen vääntyi rautalankaa, suli tinaa ja nauruhermojakin vähän kutitti, kun ajattelin, että näinkin voi ihminen useamman tunnin käyttää: tekemällä minipöytää. Tämä on päätymässä ensimmäiseen "roomboksiini". Ostin Ikeasta puisen suojaruukun, joka nyt kovassa nukkekotikuumeessa olevalle askartelijalle saa aluksi toimia sisustuksen kohteena. Pääsevät tiffanyminitkin näin kurssimme kevätnäyttelyyn:)

Mini table made of glass and wire. This table is going to my first roombox I am making.

keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Bloginappi



Nyt on blogillani aivan oma bloginappi. Kiitos HoO:lle, joka teki napin!

Kuvassa viime kesänä tekemäni minikorit sekä luonnokukkia. Sainhan tämän napin tänne blogiinkin, kun HoO väänsi kärsivällisesti kaiken mulle rautalangasta:)

Jossain päin Suomea seurataan jo kevään ensikukkien tuloa. Meillä tyydytään katselemaan kukkakuvia, pihamaa kun on vielä aivan lumen peitossa.

maanantai 21. huhtikuuta 2008

Keltaista ja vastaus haasteeseen




Sain Eveltä ja Chrisseltä haasteen: kuvata jotain keltaista sekä vastata muutamaan kysymykseen.

Meillä näyttää olevan melko vähän keltaista, jos ei tiffanylamppujen keltaisia palasia lasketa. No, astiakaapissa on jotain keltaista ja lastenhuoneessa. Ja vastauksia kysyttyyn:

1. Montako blogiviestiä olet kirjoittanut blogiisi?
32


2. Miksi aloit kirjoittaa omaa blogia?
Ajattelin, että oma blogi toisi lisäinnostusta erilaisiin askarteluihin ja olisi "päiväkirjakin" omista kätten töistä. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Blogin kautta on mukava olla yhteydessä myös muihin askartelijoihin!


3. Millä nettisivuilla käyt kun olet netissä?
Luen useita askartelu/nukkekoti/sisustusblogeja. Sähköpostit käyn myös lukemassa sekä piipahdan Ihan itsessä ja joskus muillakin keskustelufoorumeilla.



4. Onko sinulla omaa kotisivua?
ei


5.Osaatko puhua muita kieliä kuin äidinkieltäsi?
englannilla pärjään, ruotsia heikommin, ranskaa ja saksaa muutaman sanan


6.Mitä ohjelmia seuraat tv:stä?
Uutisia ja joitain ajankohtaisohjelmia. Tilaa silloin kun muistan. Kuten Chrissekin vastasi, television paikalle sopisi hyvin nukkekoti:)


7.Hissi vai portaat
Sekä että, riippuen tilanteesta


8.Onnen- tai epäonnennumerosi?
Ei ole


9.Haasta vielä kolme bloggaajaa

Anja, Merja ja HoO



Yellow - We have yellow in our kitchen and children`s room.

torstai 17. huhtikuuta 2008

Lamppuja mutta pieniä sellaisia

Tiffanykurssia ei ole enää montaa kertaa tälle keväälle jäljellä. Mielessä on ollut jonkun suuremman tasotyön tekeminen, mutta ideaa odotellessa on valmistunut pari nukkekotikokoista minilamppua. Pienen jalkalampunkin kehittely on ollut mielessä, siis sellaisen, johon saisi sähköt. Huh, näiden kuvaaminen osoittautui tosi haasteelliseksi!


Tämä vihreä on suosikkini ja kun saisi tähän vielä ne valot. Jokohan se oma nukkekoti kohta saapuisi jostain päin? Huhuu nukkekoti!



These little stained glass lamps I made are dollhouse size. It was hard to take pictures of these. I especially like the green one, oh, I wish I had a dollhouse and could have lights in it!

tiistai 15. huhtikuuta 2008

Unelmapostia



Eilen saapui kauan odotettu paketti Unelmakerhosta. Tilda purnukoita ja kaksi kirjaa. Ompelukset antavat kuitenkin vielä odottaa parempia päiviä. Täytyyhän niitä suunnitelmia olla!

Lapsetkin saivat paketista omansa ja pahvilaatikosta tuli hetkessä pyykkipoikajalkainen "robotti", joka sai vielä kuvauksen jälkeen hiukset päähänsä:)

maanantai 14. huhtikuuta 2008

Mattotehtaallako?


Nukkekotikerhomme täällä pohjoisessa kokoontui eilen toista kertaa Virpin luona. Punoimme mattoja pellavanarusta ja kuten kuva kertoo, jotain muutakin mukavaa saimme tehtyä: pientä ja isompaa koria, pyykkikoria ja jakkaraa...


Ihailin näitä punottuja mattoja joskus aikoinaan Jentsun blogissa ja nyt teimme niitä kerhossamme. Tämä matto on oikeastaan yksi solmu eli soikea osmonsolmu eli turkkilainen matto. Ensimmäisen kierroksen tekeminen osoittautui vaikeimmaksi, mutta kun siitä selvittiin, niin mattohan syntyi jo sitten melkein itsestään, eikö?
Kiitos taas hauskasta kerhoiltapäivästä "meän" kerholaisille!;)


Maton punomista olin harjoitellut jo ennen kerhoakin ja niinpa Wiiks sai syntymäpäiväpaketissaan yllätys yllätys maton:) Onnea vielä näin bloginkin kautta Wiiks! Toivottavasti päiväsi oli onnentäyteinen!



At our miniature club we made turkish rugs and some other little things (as you can see in the first picture). Wiiks also got a rug for her birthday. I hope you had a happy birthday, Wiiks!:)

tiistai 8. huhtikuuta 2008

Tunnustusta...



Lämmin kiitos Wiiks ja Chrisse!
Ja eteen päin viidelle nukkekotiharrastajalle, koska minit ovat enimmäkseen mielessä:)

Lotte

Epe

Odessa

Marja

Eliisa

Säännöt
1. You have to nominate 5 blogs, which havent had awards before.
2. Each of the blogs must have a purpose!
3. The nominated blogs must make a link back to this page!
4. The logo from the award must be put on their blog and it must link back to this blog

sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Muumeja siellä muumeja täällä






Muuallakin niitä varmasti on.

Muumis here and Muumis there. There are Muumis everywhere:)

perjantai 4. huhtikuuta 2008

Arpaonnea ja rautalankaa...


Onni suosi jo toista kertaa Väinölän arpajaisissa. Kyllä nyt kelpaa. Vielä kun saa itsensä uimarantakuntoon:)
Lämmin kiitos Maria tästä kauniista alusasusta/uimapuvusta!



Rautalanka on osoittautunut yhdeksi suosikikseni. Sydämen ohjeen näin eräässä punontakirjassa ja tulipa kokeiltua. Pajuakin keräilin ja yritin tehdä ovikoristetta. En kerennyt vielä valmiiksi saada, allergiaoireita kyllä kerkesin saada:( Siis pajustakin. Mitenkähän tästä keväästä selvitään?

I won this beautiful underwear/swimmingsuit from dollhouse Väinölä. Warm thanks to Maria!

The little heart is made of wire. It is one of my favourite materials. I also tried making a door ornament of willow and got allergic symtoms:( How to make it through the spring?

torstai 3. huhtikuuta 2008

Käsityö-vaihdon satoa


Tällaisia ihanuuksia on kolahdellut postilaattikkoon viime päivinä. Nukkekotipiirissä teimme maaliskuussa minejä aiheella käsityö. Jentsu oli tehnyt suloisen huovutetun nallen, Mari kauniin naulakon, jossa sivussa ornamenttikuviota, Wiiks ihanaa pehmoista Havuharjun 100% hahtuvavillaa sekä lankavyyhdin, Seija kauniin virkatun liinan sekä kirjotun liinan, Sanna nätin vihreäsävyisen virkatun maton sekä Tiina tuon alla olevan herkullisen värisen tilkkupeiton.


Oma osuuteni vaihtoon oli helmiäisaidalle pistellyt Tervetuloa-ristipistotaulut.


Vaihdon "emoa" lahjottiin näin runsain mitoin. Sain inspiroivaa materiaalia askarteluihin ja kauniita minivirkkauksia. Eivätkö olekin upeita?


Kiitos vaihdosta ystävät! Seuraavaksi mietitään kevätaskareita.

Handicrafts - miniature swap in March.